EVEN VOORSTELLEN

 

Mijn naam is Ramdev रामदेव  (Ron Biemans)  en ik ben woonachtig in Tilburg. Al op jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit. Dat heeft me op het pad van Yoga gebracht. In 1981 volgde ik mijn eerste yoga lessen. Uiteraard heb ik ook andere hobby's, zoals o.a.  lezen, wandelen, reizen, het bewonderen van kunst en mensen ontmoeten.

 

Sinds 1991 geef ik op diverse locaties yoga-les. Inmiddels dus zo'n 28 jaar...

In 1995 heb ik mijn 4-jarige Yoga Opleiding bij de "Blikopener Opleidingen" afgerond.

 

In het najaar van 2015 ben ik voor de 4e keer naar India geweest voor o.a. bezoek aan de boeiende stad Varanasi en de Satyananda ashram in Rikhia. In Rikhia heb ik de 12 daagse cursus "Chakra Sadhana" gevolgd. 

 

In oktober 2019 heb ik opnieuw India bezocht. Dit keer een volledig andere reis, naar Rishikesh (aan de voet van de Himalayas)

Ik heb daar o.a. de Parmarth Niketan ashram bezocht. Rishikesh wordt ook wel de "yoga hoofdstad" van India genoemd. Bekend destijds door het verblijf van de Beatles in de ashram van Maharishi Mahesh Yogi. Deze verlaten ashram hebben we bezocht. Verder veel yoga en meditatie. Het was een geweldige reis!

 

Klik op de link om de laatste impressie van mijn Ashram-India reis van 2015 te lezen:

 

Indiareis/ashramlife 2015

 

 

 

 


Inspiratiebron

Ik ben erg geïnspireerd door Satyananda Yoga®, ook wel Bihar Yoga® genoemd.

Vanaf 2001 ben ik volgeling van Swami Niranjanananda. Hij is mijn goeroe (leermeester) en opvolger van Satyananda. Ik ben door hem ingewijd als Karma Sannyasin.

Gevolgde bijscholingen

Bij Swami's Vedantananda, Muktidharma, Karma Karuna, Anandananda, Paramatma, Mitrananda, Savitananda, Anasakti heb ik uiteenlopende diverse bijscholingen (Satyananda Yoga®) gevolgd voor wat betreft o.a. Nada Yoga, Yoga Nidra®, Pranayama, Prana Vidya, Japa Dharana, Mudra's, Antar Mouna en diverse andere meditatietechnieken. Hierdoor mag ik deze authentieke Indiase technieken uitdragen. Ajapa Dharana course in India, Prana Vidya course in India, Chakra Sadhana Course in India.

Bijscholing Iyengar Yoga

Verdiepingsdagen zenmeditatie o.l.v. Jef Boeckmans (Roshi/zenmeester)

Vereniging Yogadocenten Nederland

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en ben lid van de Europese Unie voor Yoga.

Sinds mei 1994 beschikt de Vereniging Yogadocenten Nederland over een basisprogramma, waarin zorgvuldig is omschreven welke eisen worden gesteld aan de vakbekwaamheid en opleiding van een docent. 

 

Leden van onze Vereniging voldoen aan deze criteria.